fredag 3 april 2009

Liten tribute till min man

När jag träffade min fotbollshuligan till make uppenbarades snabbt en ny värld - fotbollsvärlden. Man kan väl säga att jag inte hade någon större insikt i den världen - eller grad av engagemang hos fotbollssupportrar i allmänhet och honom i synnerhet.

Fotbolls-VM hade äntligen tagit slut och jag såg en ny tid framför oss. En tid utan tabeller, hörnor, straffar och allt sånt skit. Full av glädje såg jag framemot vad vi skulle göra till helgen - långpromenad på Djurgården, picknick i parken eller kanske en tur till IKEA. Ja, jag vet...bara tjejgrejer men jag hade faktiskt stått ut med fotbollshelvetet skitlänge.

Glad i hågen framförde jag mina planer till honom.

- Nä, det är premiär i Engelska ligan, upplyste han mig.

- Va?! utbrast jag chockat. VM är ju slut nu!

- Ja, men sedan kommer Premier League, efter det Allsvenskan och sedan är det EM, VM och däremellan lite U-17, U-15...

Någonstans här inser jag att fotbollen aldrig någonsin tar slut.

Insikten slog hårt.

Fotboll tar aldrig slut.

Nu har jag vant mig och som en liten påskhälsning till huliganen kommer här en liten fotbollsvideo. För er som inte är så insatta i fotboll så kan jag berätta att det är ett gäng reklamsnubbar som har gjort en video där de driver hejdlöst med AIK:s eviga antagonister, DIF och HIF.

5 kommentarer:

hönsmamman sa...

Lite lustigt hur man scannar text. Jag fastnade direkt för fotbollshuligan o Djurgården typ o tänkte att detta verkar lovande.

Sen läser man inlägget på riktigt o inser att man blir lite undrande. Hoppas verkligen inte din man är gnagare, då kanske jag tvingas sluta läsa din blogg ;-)

Men anyway, min man är likadan, där ena ligan tar slut tar den andre vid. Han kan till o med sitta uppe på nätterna o kolla typ chilenska ligan o även se repriser från flera år tillbaka bara för att det var "en bra match".

Borde väl anat nåt när vi träffades på en bortamatch men att han va så fanatisk kunde jag inte tro.

Erotiska Roger sa...

Såklart jag är Gnagare !!!

Äjj-Käjj sa...

Min man är nästan likadan, fast han gillar inte VM, EM och sånt så mycket utan är galet galen i de europeiska ligorna.
Jag vet inte huuuur många gånger han förklarat offside för mig, han gör det spontant vid början av varje match. Och han kan ALLA mål, och av vem de gjordes de senaste 30 åren.

Suck!

hönsmamman sa...

Jaha du Roger, jag får försöka ha överseende med det då. Jag inte riktigt beredd att offra din fru ;-)

Krakelsprakel sa...

Japp. Fotboll är en konspiration mot oss som lever i världen utanför...