onsdag 28 oktober 2009

Mitt kompis-CV

Okej, så här ligger det till. Den 18 december tar jag examen från den mycket coola skolan IHM Business School. Ni ser ju, de är ju till och med så coola att de måste vara international och allt. Emma Sjöberg har också gått där minsann. Hon tog kaffe från automaten som man egentligen inte får ta ifrån eftersom den är gratis - de andra automaterna kräver en femma.

I december kommer jag alltså att vara en en mycket (i all blygsamhet förstås) kompetent kommunikatör. Fast eftersom jag går på en cool skola titulerar jag mig "kommunikations- och marknadskoordinator". IHM envisas med att kalla utbildningen för marknads- och kommunikationskoordinator men det låter inte riktigt rätt tycker jag och som kommunikatör borde ju jag veta.

Den 18 december är jag alltså mycket kompetent och mycket utan jobb. Om nu inte min praktikplats har vett att anställa mig men konstigare saker har ju hänt. Så - jag behöver ett jobb. Ett jobb som ger pengar - riktiga pengar inte den sorten barnen kalalr för pengar (kottar, kastanjer och pinnar). Folk (okej, kan ha sett det på Oprah) säger till mig att man ska skicka ut sin begäran till Universum så här kommer den.

- Universum, jag vill ha ett jobb!

Nu vet jag inte om jag kan lita så mycket till Universum men bloggen har ju funkat innan så vi kör på den. Nu kanske ni vill veta vad jag kan om ni ska kunna hitta ett jobb åt mig?

Jo, i all ödmjukhet kan jag börja med att berätta att jag är en fena på att skriva. Dessutom med humor - vilket till och med Eniro 118 118 har bekräftat. Sedan är jag sjukt bra på språk och kommunikation - jag har till och med betyg för att bevisa det! Jag har ungefär en miljard högskolepoäng i engelska och ungefär 10 högskolepoäng i franska. Inte riktigt lika bra på franska med andra ord. Jag har också några högskolepoäng i svenska så det kan jag också.

På lärarhögskolan lärde jag mig att bygga torn av glasspinnar och att arbeta i grupp. Jag lärde mig också att många människor på lärarhögskolan är oerhört märkliga och att det är en bra idé att låta dem bygga det mesta av glasspinnetornet. Sedan lärde jag mig inte så mycket mer där så jag hoppade av.

Det känns som att jag har pluggat i evigheter (och det har jag också) men jag har faktiskt hunnit med att jobba också. När jag fortfarande var ung och inte riktigt lika cynisk arbetade jag med att lära fjortonåringar att svära på franska och annat matnyttigt. "Sandra är född att bli lärare" sa rektorn så någon form av pedagogisk fallenhet har jag ju.

Jag har ju varit chef också - inte att förglömma. På Forex sålde jag pengar i tre år och på slutet kunde jag titulera mig försäljningschef. Det ni! Förutom pengar har jag också sålt skor och mat så man kan nog säga att jag har en gedigen erfarenhet från försäljning. Jag har sett att man kallar det för "gedigen" i platsannonser nämligen.

Jag är också social (ni som känner mig på riktigt och vet att jag egentligen inte gillar folk kan ju hålla inne med den informationen så länge) och har lätt för att anpassa mig till nya grupper. Efter 13 nya klasser på 6 år och två år som lärarvikarie så övar man liksom snabbt upp den förmågan.

Jag tycker att det kan vara skitläskigt att ringa till folk jag inte känner och när jag var yngre fick min lillasyster ringa till tandläkaren och avboka för det vågade jag inte. Men jag är modigare nu och gör saker jag är rädd för hela tiden. Jag har till och med gått till tandläkaren på riktigt nu och rotfyllt en tand. Det är mod.

Humor har jag ju redan nämnt men jag är dessutom sjukt bra på att analysera. Det fick jag ett A för på C-uppsatsen i engelska med litteraturvetenskaplig inriktning. Om jag hade fått betyg enligt Bolognasystemet förstås. Nu fick jag nöja mig med ett officiellt VG. Alltså, inte för att jag bryr mig om världsliga saker men ändå. Rätt ska vara rätt.

Sedan har jag en märklig fingersättning när jag skriver på datorn. Mitt vänstra pekfinger får inte vara med utan är sträckt i givakt på jakt efter barn som ska tillrättavisas. Det får man gärna roa sig med att studera.

Det var lite av vad jag kan. Min ödmjukhet stoppar mig lite från att berätta om hur fantastisk jag är men jag räknar med att det kommer att ramla in kommentarer som hyllar mig.

Jobb jag känner att jag kan förutom den långa titeln som jag redan har nämnt: (håll i dig nu Universum för nu kommer en mer specifik order)

Marknadsassistent, kommunikatör, informatör, copywriter (kanske bäst med ett litet junior framför) eller varför inte projektledarassistent?

Det går även skitbra med kommunikatörsassistentjobb och andra liknande titlar också men det antar jag att ni fattar.

Jo, just det Universum, jag bor ju i förorten så jag vill helst hinna hem till 17 vilket gör att jag måste gå runt 16. Fast jag kan jobba på kvällen sedan om det skulle behövas. Och jag kommer gärna in tidigt på morgonen för då får Pelle sköta lämningen på dagis - till allas lättnad. Jag är också kraftigt beroende av kaffe så har ni en gratis kaffemaskin så är det en klar konkurrensfördel!

Så där då, Universum. Det var nog allt. Jo, förresten jag vill gärna hinna få en lön i december om det skulle gå.

P.S. Om någon annan än Universum hör det här kan ni väl tipsa alla ni känner om att jag är färdigpluggad nu? Jag har ett riktigt CV också om det skulle behövas.

8 kommentarer:

Tre stycken sa...

Om jag haft ett företag (och inte bara en humanitär organisation med pytteliten budget) skulle jag anställa dig på studs. Utan tvekan.

Kommandommamman sa...

Då tycker jag att du ska skaffa dig ett företag med större budget ich anställa mig på studs!

Eller i alla fall vidarebefordra mitt CV till någon som har ett större företag med ordentlig budget.

Chrissan sa...

Du! Vänta ett tag. Jag ska på anställningsintervju nästa vecka - på arbetsförmedlingen. Om jag får det jobbet kanske jag kan hitta ett jobb till dig sen! ;0)

Kommandommamman sa...

Det låter toppen Chrissan!

Finnpajsaren sa...

Universum bara måste ju snappa upp den här underbara CVn.
Håller tummarna.

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Det var roligt att få ta del av den utläggningen kommandomamman!

Hoppas, till skillnad från alla andra, inte att du får något jobb. Jag tycker att du ska trasha runt i förorten och blogga om dagarna. Ditt liv är mitt liv.

Kommandommamman sa...

Men Magda, utan jobb har jag inte råd att betala för mitt mobila bredband och då kan jag inte blogga.

Alltså - jobb=blogg. Inget jobb=ingen blogg

Suzan sa...

Grattis till att du är färdigpluggad!
Jag jobbar som chef men inte inom dtt område tyvärr.. =)