onsdag 26 november 2008

Hur tänkte de här?

Teknik & Service, som sköter underhållet i Upplands Väsby, är inte direkt kända för sin höga kvalitet och effektivitet. Det de brukar få mest uppmärksamhet för är korruption (i liten skala förstås - det är trots allt en förort vi snackar om..), arbetare som jobbar på chefernas sommarstugetomter och försvunna arbetsmaskiner och jordhögar (!).

Ofta ser man två snubbar åka runt i en liten, liten elbil för att byta soppåsar i papperskorgarna - en kör leksaksbilen och en byter soppåsen. Ibland är det ett stort jobb på G, laga ett staket är ett sådant, och då är det minst två bilar i farten. En som jobbar med staketet och de övriga tre håller borta medborgare som ifrågasätter om deras skattepengar verkligen ska gå till sådant.


Här är ett exempel på ett väl utfört arbete signerat Teknik &Service. Mitt på gångvägen har de plogat upp en snöhög - för bakom högen fortsätter nämligen vägen - fint plogat. De har dessutom plogat från två håll (jag inspekterade nämligen förundrat högen) så de har aktivt jobbat på att få dit en snöhög på gångvägen från bussen till bostadsområdet.

Det betyder att ploga vägar antingen är

1) Ett stort jobb utfört av två idioter som möttes halvvägs.

2) Ett litet jobb utfört av en stor idiot.

Jag vet inte vilket jag ska hoppas på.

1 kommentar:

Bubbel i vardagen sa...

Underbara observationer! Vi har ungefär lika inkompetenta idioter här.