söndag 30 augusti 2009

Etikettsregler


Det sitter två personer på pendeltåget som har hjälm på sig. Varför? Är de stolta över att äga en cykelhjälm? Är de rädda för något? Eller vet de något som inte vi andra hjälmlösa stackare vet? .

Ska man säga till att de ser ut som idioter?

9 kommentarer:

Kommandomamman sa...

Det är ett syftningsfel i första meningen så för alla som har en begränsad förmåga att förstå så kan jag förtydliga att det är personerna som har hjälm på sig. Inte tåget.

Alltså. Personer med hjälm. Inte tåg.

Ting sa...

Det är säkert nåt fel på dem. Personerna alltså, inte hjälmarna.

Flygvärdinnan sa...

Jaha. Jag tyckte det lät lite konstigt.

fröken Elin sa...

När jag var åtta år tog jag på min hjälm, glömde cykeln och gick till skolan. Gissa om jag har fått höra det sen? Så, kanske de hade glömt cyklarna. Fast här i Ödeshög finns det ett par som alltid har hörselskydd på sig när de handlar på Ica. Jag kan också bli trött på öschöttskan, men jag är inte så drastisk.

Helena m. 4 sa...

Nu hann du före Kerstin ... snabbt korrat Kommando
;-)
De kanske är rädda att snubbla när de ska kliva av - eller så har de så ruskigt bråttom när de kommer av tåget att de måste springa fram till hojjen och kasta sig upp och trampa iväg - och då har de ju inte tid att stå där och krångla med hjälmen ... eller ?!?
Du ser dem ju också sittande, tänk om de är 2,15 långa när de reser sig upp, då slår de ju huvudet i taket om de inte har hjälm.

Äjj-Käjj sa...

Japp. Jag är övertygad om att det är en bra idé att kalla okända människor i kollektivtrafiken för idioter. Det slutar ju oftast så väl. Allt enligt Aftonbladet.

Kommandomamman sa...

Hur ung är du egentligen Elin? När jag var ung fanns inga cykelhjälmar.

Nästa gång jag jobbar sent en lördag ska jag passa på att berätta för alla ungdomsgäng att de är idioter. Det känns safe.

fröken Elin sa...

27 år "ung". Jag lärde mig cykla utan cykelhjälm, men fick väl en när jag var 6 år. ;-) Jag var ett väldigt säkert barn.

Sus Klurar sa...

Men vem vill egentligen ta av sig en hjälm när man väl tagit på sig en?

Frisyren...jamenar..frisyren!