fredag 29 augusti 2008

Ibland känner man sig så gammal...

Grammisgalan har i dagarna gått av stapeln och jag läste förundrat i DN att vinnarna hette Salem Al Fakir och Annika Norlin. Hur gammal är man när man inte har en aning om vilka Grammisvinnarna är?

Jag frågade Pelle om han visste vilka de var men inte heller han hade en aning. Som tur är finns ju numera både Google, Wikipedia och Youtube på en armlängds avstånd så vi började vår gemensamma jakt på Grammisvinnarna med hjälp av Internet. Annika Norlin lyssnade vi på på Youtube men kände inte igen en enda låt så vi gick vidare med vår jakt.

Den där Salem hade ju visst varit med på Allsång på Skansen upptäckte vi men kände inte igen låten. Men det var något bekant över honom. Var han inte väldigt lik någon? Ser han inte lite ut som Bolibompa-Nasim? Lite googlande senare får vi broderskapet bekräftat och tittar på varandra och säger unisont: "Jaha, är det Bolibompa-Nasims brorsa, ja men han är ju bra!"

Fast det kanske inte är så konstigt att man inte har någon koll på den senaste musiken med tanke på att den CD-skiva som oftast spelas här hemma är "Bamses Dunderhits"?

(Recycled)

Inga kommentarer: