fredag 29 augusti 2008

Jag har en plan!

Eller, jag hade en plan i alla fall...

När vi fick reda på att vi skulle få ett tredje barn, en liten "hoppsan" så bestämde vi oss raskt för att vi måste bo i radhus. Sagt och gjort, lägenheten byttes mot ett radhus där barnen skulle få springa själva och leka, massor av kompisar, inga mer lekparker att valla ungar i och det fanns dessutom en liten gård i närheten med får, grisar och en ko. Underbart!

Nu bor vi i radhus och det visar sig att ungarna ändå ska gå till lekparken, är rädda för grisar, får är kladdiga och kossor är skitstora. Dessutom springer det miljarders ungar här hela tiden och undrar varför vi har det så stökigt jämt. Jag brukar erbjuda dem att städa, men då tittar de osäkert på mig och frågar Selma om de inte ska leka ute istället. Bra idé.

Sommarens favoritkommentar är ändå Selmas dagiskompis, Kevin. Kevin är bjuden till Selmas 5-årskalas och jag har städat dygnet runt i två vecker (nästan i alla fall...) och det har nog aldrig varit så städat här - någonsin! Kevin, däremot, uppskattade tydligen inte min ansträngning utan utbrast:

- Oj, vad stökigt det är. Här måste ni verkligen städa!

Ungen hade inte ens hunnit ta av sig skorna.

- Nej, Kevin! börjar hans mamma och jag hinner tänka att det måste kännas pinsamt för henne när hon fortsätter:

- Alla får ha som de vill hemma hos sig.

Toppen.

2 kommentarer:

Danitra sa...

Ja, lösningen på gymnasiet är dock att tenta av några ämnen som man ändå klarar. Jag gjorde så med Eng B och fick MVG, trots IG-varning i början av kursen.

Blue sa...

Asgarvar här hemma... för jag känner igen de där kommentarerna.

Vi har också fått höra hur stökigt vi har.... av barn som uppenbarligen lever i välorganiserade o välstädade (läs kliniskt rena) hem.