fredag 23 januari 2009

Sängkammarbekymmer

Jag behöver lite sängkammarråd. Det är inget sexuellt så mammor/svärmödrar/småbröder kan fortsätta att läsa. Nej, det handlar om barnens sängplatser. Vi är nämligen inte helt överens om hur och var vi ska sova.

Mitt och Pelles förslag är att alla barn sover i sina respektive sängar - hela natten och utan undantag. Barnens förslag är att alla sover i dubbelsängen. Som ni märker är vi inte riktigt överens.

Problemet just nu är att Gustav har växt ur sin spjälsäng och därför skulle behöva en ny säng. Då är dilemmat: Ska han få överta Selmas växa-säng och hon får en ny, fullstor, säng i sitt pyttelilla rum? Då har vi ytterligare en vuxensäng att sova i om det skulle krisa.

Eller ska vi köpa en våningssäng och sätta in i rummet på nedervåningen och köra ett barnsovrum? Då blir Selmas yttepyttelilla rum ett pysselrum och vi kunde kanske sätta in ytterligare ett skrivbord där?

Råd, tips och kommentarer önskas.

Förutsättningarna är följande: Vi har en 4:a så vi är ett rum kort. Det går inte att göra så mycket åt som det är eftersom det är en HR. Vi räknar med att flytta inom ca 2 år och då får barnen varsitt rum.

Gustav och Ellie delar just nu rum - ett stort rum.

Selma har ett eget litet rum som i princip kommer att bestå av en säng om det blir en fullstor säng där.

Barnsovrum? Våningssäng? Stor säng till Selma? Ge upp och ställa in en säng bredvid vår säng?

4 kommentarer:

MMS sa...

Jag röstar på förslaget att alla sover i sina respektive sängar! Men en barnsovrum kan funka om de inte stör varandra och sen ett lekrum, eller pysselrum eller vad det nu blir.

Helena m. 4 sa...

Åååhh ... vi har ju snedtak så jag går alltid och gluttar på de där våningsängarna som har en bredare säng nere och en vanlig "smalis" uppe (läs: fullt möjligt för en förälder att ligga nere). Har sett dem lite överallt - på Jysk nu senast - men vi lär ju aldrig köpa någon - först och främst eftersom vi har sned-jävla-tak men även eftersom vi är så lyckligt lottade att alla våra 4 (!) barn äääälskar sina egna sängar ...
Happy shopping !

hönsmamman sa...

Vi har nog haft alla varianter. Våningssängen tröttnade stora tjejen på efter bara en vecka då hon inte såg eller nådde nån. Ett tag sov hon på golvet under lillas säng (jag låg ofta i den tyvärr o den var hård o liten) men nu ställde vi in extrasängen så dom har som en stor dubbelsäng o varandra så än så länge sover dom bra. Sängen längst in har kanter fram o bak o den sover minsta i o extrasängen har inga kanter men stora har aldrig rullat ut. Dom har lite mindre plats att leka på men iomed att dom har det största rummet så funkar det. Så jag röstar på 2 sängar i samma rum

Kommandomamman sa...

Hönsmamman: Det var ju en tanke förstås... Tål att funderas på!