tisdag 9 december 2008

Spiral

Det finns vissa yrken som kräver åtminstone ett visst mått av auktoritet för att det ska kännas riktigt bra. Polis är ju ett uppenbart yrke där det krävs. Har det hänt en olycka eller om man har blivit rånad så vill man gärna att någon annan tar ansvar och vet vad som ska göras.

Nu kan jag också lägga till barnmorska på min lista över auktoritetskrävande yrken. När jag skulle sätta in en kopparspiral (närstående familjemedlemmar kan sluta läsa här om det känns jobbigt) så saknade barnmorskan all form av auktoritet. Jag är ju som sagt inte så pryd längre efter tre vaginala förlossningar så jag lade mig bekvämt till rätta i gynstolen.

Strumporna behöll jag, efter lite tvekan, på mig. Det är annars alltid ett dilemma, tycker jag. Det är kanske lite överambitiöst att ta av dem men det ser så konstigt ut med nakna ben med strumpor på. Speciellt när det enda man ser är taket och ens fötter. Dagen till ära hade jag Selmas rosa-och lilarandiga strumpor på mig så de fick till slut vara på.

"Lite längre ner, lite längre ner, lite längre ner, lite längre ner" upprepade barnmorskan tills jag låg mer på golvet än i stolen.

- Jaha, då ska vi se hur det här går, fortsatte hon lite för osäkert för min smak. Om det är någon som ska föra in metallföremål i mig så vill jag gärna känna att de vet vad de gör. Sedan började hon läsa bruksanvisningen på förpackningen under mycket hummande. Efter ett par minuter hör jag henne säga att det "nog ska gå bra och har jag tagit smärtstillande?".

Det har jag - frågan är väl om Ipren verkligen räcker vid en punkterad livmoder?

Sedan tappar hon lite grejer på golvet samtidigt som hon kommer på att hon kanske ska dra ner rullgardinen. Rummet vetter mot gatan och från gynstolen har man en fin utsikt genom fönstret. Och insikt utifrån. Som sagt - jag är inte så pryd längre.

- Okej, då börjar jag. Glöm inte bort att andas nu. Det är inte så farligt det här, säger hon - kanske mest till sig själv.

När barnmorskan äntligen tar mod till sig så går det naturligtvis bra. Tre barn har bott i nämnda livmoder så en liten spiral känns som en fis i rymden. Ingen av oss svimmade heller och hon såg rätt stolt ut efteråt när vi sade hej då.

Nu funderar jag på om jag ska be henne ta ut spiralen och sedan sätta in en ny ett par dagar senare så att hon får öva upp sitt självförtroende lite. Vad tror ni om det?

12 kommentarer:

moi sa...

Hahaha! Men herregud!
Hon borde nog tänka efter lite den där barnmorskan!
Tur att det gick bra tillslut, man förväntade sig nästan ett kusligt och blodigt slut. Helst ville jag gömma mig bakom händerna och bara tjuvtitta tillräckligt lite mellan fingrarna för att kunna läsa färdigt texten. Men istället pustar jag ut, och det antar jag att DU gör också!

Jenny sa...

HAHAHA!!!!Fy fan du är modig du!

Tre stycken sa...

Usch, jag läser med skräckblandad förtjusning! För det första verkar det där med spiral alldeles fruktansvärt plågsamt men att hon läser på förpackningen innan hon börjar... ur underhållningssynpunkt är det ju näst intill briljant! Jag kan se det framför mig. "Den gubben går till den..."

Anonym sa...

Hahaha, underbart, vissa andra (iaf i det här rummet) hade ju smällt av när hon började läsa på förpackningen! :-D

Västgötskan sa...

*asgarv*
Det lät som ett litet risktagande, med spiralen och DEN barnmorskan. :-D

Anonym sa...

Hugha... ja jag hade nog backat ur tror jag...

Men alltså... jag har läst mkt om kopparspiraler o så nu EFTER att jag satte in min för x antal år sen. Snart dags att byta o det är inget jag ser fram emot.

Men som jag minns det var det ingen som sa nåt om att jag skulle ta smärtstillande innan...

Ärligt talat fick jag uselt dåligt med info kring hela grejen då. Eller så mådde jag bara så psykiskt dåligt att jag inte tog till mig.

Men jag vet att de muttrade om att jag inte avhållit mig från sex i si o så många dagar innan eftersom det kunde betyda att jag var gravid o bladibla...

Anonym sa...

Jo en kompis berättade att hennes pojk hade det, så jag måste fråga på bvc om vad dom tror. Ska dit idag tack och lov så jag hoppas att jag får svar då...

Anonym sa...

Saken är den att jag knappt äter laktsoprodukter, endast lite lite på smörgås, men det visade sig att hon hade torsk så vi ska prova med vichyvatten och se om det är därför, annars skulle vi börja med magdroppar, men på bvc sa dom att vi sku vänta en vecka till...

Chrissan sa...

Ang ditt svar hos mig om pluggträsket.

Har ju levt i det de senaste två åren då jag läste klart till beteendevetatare. Trodde, när jag i juni tog min examen i social omsorg, att jag skulle slippa plugga mer.
Eftersom jag inte fått nåt annat jobb än det jag har på natten, så tänkte jag att det är lika bra tt läsa lite till då...
Man kan ju aldrig bli för smart liksom.;)
Och jag gillar verkligen att plugga!!!

Anonym sa...

Ja det har du rätt, i använder ju inte mycket sånt, så det ska ju inte vara så jobbigt att vara utan en vecka.

Äjj-Käjj sa...

*ryyyser* Trots att tre ungar kommit ut den vägen så går det ej att få in en spiral. Men det kan väl bero på att jag varit så duktig med mina knipövningar.. Kanske?

Avhållsamhet är alltså vår grej. Och du kan ju fatta att maken missar grejer med tanke på knipen och så.

Anonym sa...

Att föreslå sig själv som träningsobjekt... du är ju bara för schysst!! :o)